Beauty blog

Alapozó mustra- Folyékony alapozók

Mivel ma már rengeteg féle- fajta alapozót lehet kapni a boltokban ezért úgy gondoltam érdemes egy kicsit a mélyére ásni.  Mindegyik más hatóanyagokkal, más és más színárnyalatokkal rendelkezik.  Egy kis csoportosítás talán segít majd eligazodni a rengetegben.

Az alapozásnál nagyon sokszor elkövetik azt a hibát az emberek, hogy az arcszínnek megfelelő színt választják, hát most ezt kérlek, tanuljátok meg: NEM!  Rengeteg a mítosz, hogy a csukló és egyéb helyeken kell letesztelnünk az alapozó színét, mikor az a világon a legfehérebb részünk a csuklónk, logikátlan lépés! A dekoltázs az, amire ilyenkor támaszkodnunk kell! Ha alapozót tesztelünk azt csak és kizárólag a dekoltázson tegyük, hiszen arra törekszünk, hogy egy egységes képet állítsunk össze és senki se vegye észre, hogy alapozó használatával varázsoltuk magunkat tökéletesebbé. Nyáron, mivel kicsit barnább a bőr, érdemesebb egy megfelelő színárnyalatú, sötétebb alapozót beszerezni, télen pedig, használhatjuk a világosabb alapozónkat.  Az őszi-tavaszi időszakban, ne féljünk összekeverni a 2 textúrát, hiszen ez nem tiltott dolog!:)

Még itt az elején szeretnék egy két szót említeni az alapozók felviteléről, többféle módon és eszközzel lehet, ecsetek (kör, lapos) szivacs és kéz segítségével.  A mód mind egy, a lényeg, hogy a nyakunkig és a fülünkig kell dolgoznunk, hiszen ha látjuk hol ér véget az alapozás máris természetellenes hatást értünk el (és a nózinál is körültekintőbbnek kell lennünk). A másik fontos dolog figyeljünk oda a rózsaszínes és a sárgás árnyalt megkülönböztetésénél.  A tapasztalatok azt mutatják, a nők inkább sárgásabb bőrtípussal rendelkezek, míg a férfiak a rózsaszínesebbek közé tartoznak.

Az hogy az alapozó használata mennyire tömíti el a pórusokat, nehéz kérdés, hiszen a minőségi (drágább) alapozók már inkább táplálják a bőrt mintsem ártanának neki. A másik megközelítés főként a nagyvárosok lakóinak, hogy a szmog és az a rengeteg por, ami a nap folyamán a bőrünket éri károsabb hatású, mint az alapozó halvány fedése, ami védelmet nyújt a nagyobb szennyeződések ellen. Hogy mi az igazság azt mindenkinek magának kell eldöntenie.

 

 

Folyékony alapozók

Downloads5.jpg

 

A folyékony alapozók a leheletnyi vékony fedéstől a közepesen erős fedésig képek szebbé varázsolni arcunkat.  Vannak nagyon lágy fedésűek, mint a színezett hidratálók krémek, amelyek egy nagyon lány textúrát adnak a bőrnek, hidratálják, egészséges és makulátlan hatást kölcsönöznek a bőrnek.  Ezeket ajánlom a hétköznapokra, hiszen hidratálnak, könnyű a felvitelük, és a legkevésbé sem tömítik el a pórusokat.

Ha alapozót választunk magunknak a bőrünk típusának megfelelő alapozót kell keresnünk. Mivel vannak olajos, olajmentes és vizes bázisúak. Természetesen a nagyon olajos alapozók nem a legjobb választások, de ahhoz, hogy az alapozó összetevői ne essenek szét, mindig szükség van olaj, zsiradék, vagy szilikon jelenlétére. Az olcsóbb alapozók általában több olajat tartalmaznak, hiszen ez is egy fajta kitöltő eszköz.  A zsíros bőrűek kerüljék az ilyen fajta alapozókat, hiszen nekik már amúgy is van egy természetes olajos túlképződés az arcukon!(De nem kell megijedni, ők kevésbé ráncosodnak). Nekik ajánlott inkább a vizes alapú, mattító hatású alapozók. Az idősebb bőrre viszont ajánlott lifting hatású alapozót választani, ami még inkább segít, fiatalosabbá varázsolni a bőrt.

Mivel az alapozók tárháza végtelen, így válogathatunk a bőrfényes, emelt fényű  púderesen száradó, irizáló hatású alapozók közül. Azok az alapozók, amikbe egy kis csillámos textúrát kevertek kicsit segítenek csalni nekünk és szebbé varázsolják az egyenetlenségeket  mivel a visszatükröződő fény tompítja a kis bőrhibákat, persze ezek szinte láthatatlanok.

Üdv,

Hédervári Anita

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!