Beauty blog

Alapozó mustra

 

Krém alapozók

Downloads6.jpg

Ezek az alapozók már erősebb fedést biztosítanak, mint a folyékony társaik. A közepestől a nagyon erős „maszk”szerű hatást is el tudjuk velük érni. Vannak közöttük kimondottan zsírosok és kevésbé zsírosak is egyaránt. Ezek az alapozók képesek a tökéletes fedésre, éppen ezért nagyon óvatosan kell vele bánni, nehogy a színházi hatást érjük el. Az ilyen krémes alapozókat szoktuk korrektorként is funkcionáltatni, mivel nagyon jól fednek.

Ebbe a családba tartoznak a krémpúderek, ami a zsíros bőrűeknek nagyszerű megoldás lehet, hiszen a felvitelük krémesen egyszerű, de púderesen száradó matt hatást érünk el a használatukkal. Itt kell megemlítenünk a stiftes alapozókat is, ha tudunk bánni és nem esünk túlzásokba, nagyon szép és tökéletes bőrfelületet érhetünk el.

 

 

Hab alapozók

Downloads7.jpg

Ezek az alapozók is valójában krémalapozók, amiket felhabosítanak, ezzel elérve egy sokkal könnyedebb, lágyabb textúrát, mely közepesen erős lágy fedést biztosít a bőrnek. Olyan, mint a Boci Aero.:) Matt hatásúak, és nagyon lágyan , szinte beleépülve a bőrbe, teljesen természetes hatást keltenek, idősebb bőrűeknek is ajánlott.

Személyes véleményként, hozzá kell tennem, hogy nagyon hamar elfogynak és mivel levegővel dúsított így tehát sokkal kevesebb benne az érdemi anyag (az a lapozó)mint a folyékony társaiban.

 

Spray alapozók

Downloads8.jpg

Ezek az alapozók vékony és közepes fedést képesek biztosítani, jól építhetőek egymásra a rétegek. Itt a matt és bőrfényes hatású alapozókat találhatjuk meg. Az airbrush hatást próbálták elérni vele az alkotók.

Ezek az alapozók jól használhatóak a hétköznapokban is. Szivacsra fújva vihetjük fel a bőrünkre. Mindféle bőrtípusra találunk terméket.  Amerikában nagyon hódit ez a fajta alapozó, én sajnos nem nagyon látom értelmét annak, hogy hajtógázzal is szennyezzem a környezetemet,a nagy különlegessége csak abban rejlik,  hogy hogyan jön, ki a dobozábólJ Remélem azért nem vettem kedved, kipróbálni ér !

 

Airbrush alapozó

Downloads9.jpg

Ezt a fajta technikát csak a profik használják, de mindenképpen érdemes szót ejteni róla. A használatához szükségünk van egy légfúvó pisztolyra és egy kompresszorra, valamit a megfelelő patronokra. A légiesen könnyed fedéstől a szuper erős fedésig építhetjük az alapot ezzel a készülékkel. Vizes, szilikonos, olajos és alkohol aktivátoros fajtái léteznek. A gyakorlatlan kezek könnyen foltos hatást érhetnek el. Leginkább test és maszkfestésre használják a sminkszakmában.

Púderes alapozók

Downloads10.jpg

A púderes alapozók családjába tartoznak a por állagú, préselt és kompakt púderek valamit a mineralize alapozók. Ezeknek az alapozóknak a lényege, hogy a bőr zsírtartalmát használják fel arra, hogy ráépüljenek az arcra, közben sok hidratáló és ásványi anyagokkal látják el a bőrt. A legtermészetesebb hatást ezekkel az alapozókkal lehet elérni. Kombinált és zsíros bőrűeknek ideális választás lehet. Púder és alapozó egyben. Száraz vagy nedves ecsettel egyaránt felvihetjük az arcra ilyenkor vastagabb fedést biztosít. (erről még később is szó fog esni)

Képek: www.google.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!