Beauty blog

Korrektorok

 

361480-3441-50.jpg

A korrektorokat főként a szemkörnyéki karikák valamint a kisebb nagyobb bőrhibák eltüntetésére használjuk.  Különböző textúrájúk és színűk miatt ezernyi probléma megoldásául szolgálnak. “A krémes korrektorok” a sűrűbb állaguk miatt nagyon jók a hajszálerek, pattanások májfoltok, tűz foltok vagy akár a tetoválás eltűntetésére. A folyékonyabb lágyabb textúrák inkább a szem alá és az arc árnyékolására alkalmazzuk. Ma már sokszor a vastagabb fedésű közepesen zsíros alapozókat használjuk korrektor gyanánt.

A korrektorokat alapozás előtt és alapozás után is egyaránt alkalmazhatjuk, ez egyén függő.  A korrektor csak és kizárólag egy esetben lehet világosabb és az pedig akkor, ha a szemünk alatti karikákat akarjuk eltüntetni. Ha már profibbak vagyunk, tehetünk a szemöldökcsontra is, de ennek kiemelését másképp is meglehet oldani, erről majd a későbbiekben. Ez 1-2 árnyalattal legyen világosabb, ha férfiakról van szó, akkor még annyival sem, nagyon babás arcot kölcsönöznénk nekik és ez nem mindig koncepció. A legtöbb esetben a sárgás árnyalatú korrektort használjuk, mert ez kiüti a lilás, barnás elszíneződéseket.Downloads11.jpg

Ha a pattanásokat akarjuk, eltüntetni az alapozó színével megegyezőt válasszunk, de a kitüremkedő pattanásokat optikailag visszaszoríthatjuk, ha egy leheletnyivel sötétebb a színt teszünk rá, de ezt előbb próbáljuk ki otthon, mielőtt sötét foltokkal indulunk útnak. A piros szín (begyulladt pattanás) eltűntetésére zöld árnyalatot szoktunk használni.

Fontos, hogy csak lokálisan használjuk a korrektorokat, majd az alapozónkkal ismét menjünk át a kezelt felületen és szépen dolgozzuk össze, a lényeg a makulátlan arc. S semmiképp, ne kezdjük el vakolatot gyártani magunkra még akkor sem, ha rengeteg bőrhibánk van, nem érdemes.

Üdv,

Hédervári Anita

Downloads12_1.jpg

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!